ماسه سیلیسی

ماسه سیلیسی چیست?

ماسه سیلیسی متشکل از سنگ کوارتز و یک گرانول طبیعی می باشد. تجزیه شدن سنگ کوارتز به طور کاملا طبیعی در طول زمان سبب تشکیل این نوع ماسه می گردد. همچنین امکان تولید این ماسه ها به صورت مصنوعی وجود دارد. ماسه سیلیسی پس از استخراج از معادن و طی نمودن مراحل فرآوری مختلف حاصل می شود. از این نوع ماسه‌ در صنایع گوناگون به عنوان قالب استفاده می نمایند و به آن ماسه سیلیس ریخته‌ گری می گویند. ماسه های سیلیسی پس از تولید در کارخانه‌ ها خرد و شسته می شوند؛ در نهایت پس از خشک شدن در سایزهای متفاوتی دانه‌ بندی و به بازار مصرف عرضه می‌ گردند.

آشنایی با کاربردها

علی رغم آنکه نحوه ساخت و فرآوری ماسه های سیلیسی ساده به نظر می‌ رسد اما این نوع مصالح جز پرکاربردترین و پرمصرف‌ ترین مصالح در صنایع مختلف به شمار می‌ روند. در ادامه با کاربردهای متنوع آن آشنا خواهیم شد.

  •  صنعت شیشه سازی

بیشترین مصرف این ماسه مربوط به صنعت شیشه سازی است. سیلیسی که در این صنعت مورد استفاده قرار می‌ گیرد، باید از عیار بالایی برخوردار باشد. همچنین یکنواخت بودن ترکیبات شیمیایی و عدم وجود مواد آهنی، رسی و آهکی در این نوع ماسه بسیار حائز اهمیت است. ماسه ای که برای تولید با کیفیت‌ ترین شیشه و بلور استفاده می شود، بیش از ۹۹ درصد سیلیس دارد و مقدار آهن موجود در آن بسیار ناچیز است.

بیشتر بخوانید:  ماسه زیرکنی

  •  صنعت ساختمان

ماسه سیلیسی در صنعت نماسازی ساختمان بسیار پرکاربرد است. از ویژگی‌ های مهم ماسه ای که برای نماسازی استفاده می‌ شود، رنگ، فرم و دانه‌ های یکنواخت آن می باشد. معمولا ماسه هایی که در این صنعت مورد استفاده قرار می‌ گیرند، ناخالصی دارند. ناخالصی‌ های این نوع ماسه موجب تغییر رنگ آن می شود و رنگ‌ های قرمز، سبز و سیاه به دست می آید و نمای ساختمان را زیباتر می‌ کند.

  •  تصفیه آب

ماسه سیلیسی برای تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این نوع ماسه در تصفیه خانه‌ ها بسیار پرکاربرد است. ماسه‌ های سیلیسی با حذف آلودگی‌ ها و آلاینده‌ هایی که در آب وجود دارند، روند تصفیه آب را آسان می‌ کنند.

  •  تهیه لعاب، کاشی و چینی

از دیگر کاربردهای سیلیس می‌ توان به صنعت کاشی و سرامیک اشاره نمود. این ماده با سایر مواد معدنی ترکیب می‌ شود و در نهایت لعاب‌ هایی با رنگ‌ های متفاوت و زیبا به وجود می آید. کارخانه‌ هایی که در صنعت تولید کاشی و سرامیک فعال هستند، این نوع ماسه را با موادی مانند کائولن و دولومیت ترکیب می کنند و انواع کاشی و سرامیک را تولید می‌ نمایند.

به خواندن ادامه دهید: ماسه کرومیتی

  •  صنعت ذوب آهن

در صنعت ذوب آهن از ماسه های سیلیسی به وفور استفاده می نمایند. متراکم سازی سنگ آهن با استفاده از این ماسه بسیار راحت و آسان است. برای ساخت کوره‌ های فولادی الکتریکی، ماسه‌ سیلیسی نشسته که ذرات آن سایزهای مختلفی دارند، مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

جمع بندی

ماسه های سیلیسی جز ماسه‌ هایی به شمار می‌ روند که معادن زیادی در کشور دارند و قیمت آن مناسب است. این نوع ماسه به دلیل برخورداری از خواص گوناگون از کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف برخوردار می‌ باشد. شرکت مهندسی بازرگانی پرومت سابقه زیادی در حوزه ماسه شویی دارد و ارائه دهنده بهترین خدمات است.