نیکل تخت بهلطف در اختیار داشتن ویژگیهای متعدد فیزیکی و شیمیایی، کاربردهای گستردهای را در صنعت به خود اختصاص داده است. چنانکه امروزه از نیکل تخت در انواع صنایع تولید تجهیزات آشپزخانه و لوازم خانگی، خودروسازی، ساخت تجهیزات پزشکی-درمانی و… استفاده میشود. علاوه بر ویژگیهای ساختاری مناسب و گاهاَ بیجایگزین، پروسه ساخت و کنترل کیفیت مطلوب این فلز توسط شرکتهای معتبر نیز، موجب اشتیاق هرچه بیشتر صنعتگران برای خرید ورقهای باریک و صیقلی نیکل شده است. بهمنظور بررسی دقیقتر ویژگیهای ساختاری و کاربردهای متنوع این فلز، با ما همراه باشید.
مشخصات فنی نیکل تخت
فلز نیکل تخت که دارای رنگ خاکستری است، از استراکچر بلوری، براقیت قابل توجه و زیبایی ظاهری خاصی بهره میبرد. از همین رو برای ساخت عناصر زینتی، کاربردهای جالب توجهی دارد. جالب است بدانید که این فلز، به راحتی برش میخورد. همچنین به آسانی امکان جوشکاری آنها فراهم است و پردازش و بهعمل آوری نسبتاَ راحتی دارند. جهت تولید نیکلهای تخت، ابتدا بایستی آندسته از سنگهای معدنی که دارای نیکل میباشند را استخراج نمود. در ادامه و با القای حرارت، نیکلهای تخت در قالب ورقهای باریک به بازار عرضه میشوند.
بیشتر بخوانید: نیکل ساچمه ای
مهمترین مزایای نیکل تخت
با توجه به مزایای گسترده نیکل تخت، این فلز در زمره ارزشمندترین فلزات صنعتی جای دارد. برخی از مهمترین ویژگیهای مثبت نیکلهای تخت، عبارت است از:
- استحکام مکانیکی بالا
- شکلپذیری عالی
- طول عمر ویژه
- قابلیت مقاومت ویژه در برابر سایش
- ایستادگی عالی در مقابل تجزیه و خوردگی
- مقاومت مطلوب در مقابل ترکیبات بازی و اسیدی
- گرماپذیری مناسب نیکل تخت
- خواص فرومغناطیسی ویژه
- حفظ کیفیت مواد غذایی در تجهیزات دارای نیکلهای تخت
- وزن نسبتاَ کم
- امکان تولید در قالب ورقهای باریک
- آنتی باکتریال میباشد.
ضمناَ بایستی اشاره داشت که نیکل ، به سختی فرسایش پیدا میکند. به همین دلیل، استفاده از این فلز برای ساخت تجهیزات صنعتی پرکار و حساس، بسیار رایج است.
کاربردهای صنعتی نیکلهای تخت
کاربردهای صنعتی متعدد فلز نیکل تخت، موجب شده تا این متریال شدیداَ مورد توجه صنایع مختلف قرار گیرد. در چندین قرن اخیر، هر بار با توجه به ظهور یک صنعت جدید، پیشتازی نیکل نسبت به بسیاری از فلزات تثبیت شده است. چنانکه در ابتدای کشف این متریال، صنعت اسلحهسازی بهطور ویژهای به استفاده از نیکل روی آورد و در دهههای اخیر نیز، صنایع ساخت تجهیزات ارتباطی و هوافضا، موجب حفظ قدرت نیکل در عرصه صنعت شدند. در یک نگاه کلی، از این فلزات در انواع صنایع و کاربردهای زیر استفاده میشود:
- کارخانجات تولید مواد شیمیایی و اسیدی
- تولید موتورهای مکانیکی و الکتروموتورها
- کارخانههای ساخت ژنراتورهای صنعتی
- صنایع اتومبیل سازی؛ اعم از: بدنه، اگزوز و دیسکهای سیستم ترمز خودرو
- ساخت هواپیماهای جنگی و مسافربری
- صنایع پتروشیمی
- انواع نیروگاهها
- تولید باتریهای شارژ شونده
- عدم داشتن ضایعات برای محیط زیست
- امکان بازیافت؛ با توجه به پیشرفتهای علمی عصر حاضر.
با توجه به خواص آنتی باکتریال نیکل تخت، این فلز برای ساخت لوازم جراحی و ادوات پزشکی از محبوبیت ویژهای برخوردار است. بهلطف بهکارگیری این فلزات در ساخت تجهیزات درمانی، امروزه شاهد کمتر شدن آلودگیهای میکروبی در محیطهای درمانگاهی و بیمارستانی هستیم.
به خواندن ادامه دهید: نیکل ورقه ای
ارزش بالای نیکل
پیشتر گفته شد که با توجه به مزایای ویژه نیکل تخت، صنایع متعددی در صف خرید این فلز ارزشمند قرار دارند. البته بایستی اشاره داشت که همانند دیگر ترکیبات صنعتی، این فلزات نیز دارای معایب محدودی هستند. چنانکه با توجه به ایجاد حساسیتهای پوستی در برخی از افرادی که با نیکل تخت سر و کار دارند، بعضی از تولیدگران تجهیزات درمانی، ترجیح میدهند از این نوع فلز استفاده نکنند. هزینه بالای خرید، دیگر محدودیت برخی از صنایع برای بهرهگیری از نیکل بهشمار میرود. با اینحال با توجه به ویژگیهای ساختاری خاص نیکل، چنانچه نیاز به تهیه انواع نیکلهای مدل «ساچمه ای» و «تخت» داشتید، میتوانید با کارشناسان زبده شرکت مهندسی بازرگانی پرومت تماس حاصل فرمایید.