سنگشکنهای اولیه
سنگشکنها دستگاههایی هستند که برای خردایش و کوچکتر کردن قطعات سنگها به کار برده میشوند؛ یعنی در واقع در فرآیند خردایش ما به سنگشکنهای اولیه نیاز خواهیم داشت. سنگشکنها با اهداف متعددی در صنعت استفاده میشوند. این اهداف میتواند شامل کوچکتر کردن قطعات سنگها و مواد معدنی به قطعاتی باشد که متناسب با اهداف کاربری ما باشند.
استفاده از سنگشکنها باعث آمادهتر شدن مواد اولیه برای فرآیندهای بعدی میشود. این آمادهتر شدن به دلیل افزایش سطح تماس قطعات در اثر خردایش و ریزتر شدن آنها اتفاق میافتد. جالب است بدانیم که علاوه بر فرآیندهای صنعتی، در حوزه پزشکی نیز سنگشکنهایی برای شکستن سنگهای کلیه استفاده میشود. اما در این مقاله هدف ما بررسی سنگشکنهای صنعتی است که در فرآیندهای صنعتی و برای خردایش به کار گرفته میشوند.
سنگشکنها در صنایع مختلفی به کار برده میشوند. از جمله این صنایع میتوان به صنایع معدن، صنایع عمرانی و ساخت و ساز، صنایع آسفالت و غیره اشاره کرد.
با توجه به تغییرات و تفاوتهایی که در سیستمهای آنها وجود دارد، انواع مختلفی از سنگشکنها داریم. از جمله آنها میتوان به سنگ شکن فکی، سنگشکنهای چکشی، سنگشکنهای مخروطی و سنگشکنهای گلولهای , سنگشکنهای اولیه اشاره کرد. هر یک از این سنگشکنها کاربردهای ویژه خود را دارند. به عنوان مثال، آسیابهای گلولهای نوعی از تجهیزات هستند که در خردایش مواد به قطعات بسیار ریز و در مواردی که نیاز به خردایش بسیار بیشتری باشد، به کار برده میشوند.
سنگشکنهای غلطکی
در بیان ساده، مکانیزم عمل در سنگشکنهای فکی بر اساس حرکت فکها صورت میگیرد و فرآیند خردایش بر اساس قرارگیری سنگها بین دو فک – یکی ثابت و دیگری متحرک – انجام میشود. در سنگشکنهای چکشی، فرآیند خردایش توسط ضربههای چکش انجام میشود و در سنگشکنهای مخروطی، این فرآیند توسط مخروطها (یکی ثابت و دیگری متحرک) صورت میگیرد. در سنگشکنهای غلطکی، خردایش بر اساس حرکت غلطکها و مواد قرارگرفته بین آنها انجام میشود.
بیشتر بخوانید: کاربرد کانکیو در هیدروکن
تاریخچه پیدایش سنگشکنها
سنگشکنها یکی از ابزارهای بسیار ضروری در صنایع مختلف هستند و استفاده از آنها در بسیاری از فرآیندها کارساز است. اما سنگشکنها چه زمانی به دنیای صنعت ورود پیدا کردند و چه زمانی طراحی و اختراع شدند؟ سنگشکنهای اولیه به قرن نوزدهم میلادی بازمیگردند که توسط مخترع آمریکایی به دنیای صنعت معرفی شدند و در فرآیند خردایش در صنعت جادهسازی و عمرانی به کار برده میشدند. با ورود به انقلاب صنعتی، استفاده از سنگشکنها توسعه یافت و به تبع آن انواع مختلفی از سنگشکنها نیز به وجود آمد.
سنگشکنهای اولیه
در فرآیندهای مختلف، انواع مختلفی از سنگشکنها استفاده میشود. سنگشکنهایی که در بدو ورود به فرآیند خردایش مورد استفاده قرار میگیرند، به عنوان “سنگشکنهای اولیه” شناخته میشوند. مواد خامی که از قسمتهای مختلف جمعآوری و منتقل شدهاند، به قطعات کوچکتر تقسیمبندی میشوند. این نخستین مرحله از فرآیند خردایش است که توسط سنگشکنهای اولیه انجام میگیرد. این فرآیند، مواد اولیه وارد شده به خطوط مختلف را برای مراحل بعدی آمادهتر میکند.
مزایای بهرهگیری از سنگشکنهای اولیه
بهرهگیری از سنگشکنهای اولیه میتواند فرآیندهای تولید را تسهیل کند و با کوچکتر کردن قطعات اولیه، باعث ارتقای راندمان شود. بهگونهای که با ریزتر شدن قطعات، سطح تماس آنها افزایش یافته و در تماس با مواد مختلف، زمینههای جذب بهتر آنها فراهم میشود. همچنین، استفاده از سنگشکنهای اولیه باعث صرفهجویی در هزینهها و بهینهتر شدن فرآیندهای تولید میشود.
همچنین بخوانید: همه چیز درباره ی سنگ شکن های اولیه و ثانویه
سنگشکنهای اولیه متداول
سنگشکنهای اولیه متعددی وجود دارند که در صنایع مختلف استفاده میشوند. از متداولترین آنها میتوان به سنگشکنهای فکی، سنگشکنهای ژیراتوری و هیدروکن اشاره کرد.
نکات مهم در انتخاب سنگشکنهای اولیه
همانطور که در هر فرآیند انتخابی دیگر نیز باید دقت شود، در انتخاب سنگشکنهای اولیه نیز در فرآیندهای صنعتی لازم است به نکات تخصصی توجه شود. مشاوره با افراد متخصص میتواند در کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری، و ارتقای کیفیت و ایمنی پروژهها موثر باشد.
- نوع و جنس مواد معدنی: نوع و جنس ماده معدنی که برای خردایش از سنگشکن اولیه استفاده میشود، یکی از نکات مهم است. مواد معدنی بسته به جنس و سختی خود میتوانند در فرآیند انتخاب سنگشکن تاثیرگذار باشند.
- هدف استفاده و اندازه قطعات مورد نیاز: بدیهی است که هدف از خردایش و نوع صنعت مورد نظر، در انتخاب سنگشکن اولیه موثر است. اندازه قطعات مورد نیاز در فرآیند نهایی نیز بر انتخاب نوع سنگشکن تاثیر خواهد گذاشت.
- ظرفیت: ظرفیت سنگشکن نیز باید متناسب با حجم مواد اولیه انتخاب شود.
- بعد اقتصادی: توجه به بعد اقتصادی قضیه نیز حائز اهمیت است. هزینهکردن در کیفیت بالاتر به نوعی سرمایهگذاری است و میتواند در طولانیمدت باعث صرفهجویی در هزینهها شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!