فروسیلیس

فروسیلیس چیست؟

فروسیلیس از ترکیب عناصر سیلیسیم، آهن و تعدادی عناصر دیگر به دست می‌آید. فروسیلیس انواع گوناگونی دارد. در انواع مختلف فروسیلیس درصد سیلیسیم بین ۱۰ تا ۹۰ درصد متغیر است و مابقی آن را آهن تشکیل می‌دهد. درصد کمی از این آمیژن را عناصر ناخواسته ای همچون تیتانیم، کروم، کربن، گوگرد، آلومینیم و فسفر تشکیل داده‌اند. این ماده در دمای بالای ۲۵۰۰ درجه سانتی‌گراد تولید می‌شود و در ۳ سایز ( ۱۰ تا ۶۰ میلی‌متر)،( ۳ تا ۱۰ میلی‌متر) و (کمتر از ۳ میلی‌متر) به بازار عرضه می‌شود.

ویژگی‌های فروسیلیس

  •  نقطه ذوب آن بالا و متغیر بین ۱۲۹۰ تا ۱۳۹۰ درجه سانتی‌گراد می‌باشد
  • نقطه جوش آن حدود دمای ۲۳۵۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد
  •  وزن مخصوص بالایی دارد
  •  در تماس با آب واکنش می‌دهد و هیدروژن آزاد می‌کند
  •  دارای خاصیت مغناطیسی می‌باشد
  •  در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد
  •  مقاومت سایشی بالایی دارد
  •  هزینه پایینی دارد

بیشتر بدانید: فرو سیلیکو منگنز

کاربرد های این فروسیلیس

صنعت فولاد سازی

فرو سیلیس در صنعت فولاد سازی کاربرد گسترده ای دارد و کارخانجات فولاد سازی پرمصرف ترین متقاضیان فروسیلیس در جهان هستند. این ماده در فولاد سازی جهت تولید قطعات فولادی، فولاد سیلیکونی برای موتورهای الکتریکی، چدن های آلیاژی و … استفاده می‌شود. در صنعت فولاد سازی عموماً از فروسیلیس ۱۰ تا ۶۰ میلی‌متر که سیلیسیم آن ۷۵ تا ۹۵ درصد است استفاده می‌شود.

صنعت جوشکاری

در صنایع جوشکاری نیز بسیار پرمصرف است. از این ماده جهت تولید الکترودهای گرافیتی استفاده می‌شود که این الکترود ها در جوشکاری بسیار پرکاربرد هستند. همچنین در ساخت سیم جوش ها و الکترود های جوشکاری از فروسیلیس به عنوان پوشش و محافظ استفاده می‌شود.

صنایع ریخته‌گری

کاربرد در ریخته‌گری بیشتر به‌عنوان ماده اولیه است و برای تولید گرافیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.همچنین این ماده نوعی عامل جوانه‌زا در این صنعت می‌باشد. ازکاربردهای دیگر این ماده در ریخته‌گری می‌توان به کاربرد آن در مرحله ریخته‌گری چدن و ساخت فولاد کربنی ساده اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: فروکروم

متالوژی

فروسیلیس از مهمترین مواد به کار رفته در تولید چدن یا فولاد آلیاژی است که به عنوان فولاد نسوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این زمینه از این ماده برای تولید قطعات فلزی مصنوعی ، ماشین کاری و … استفاده می‌شود. همچنین به عنوان کنترل کننده ترکیبات شیمیایی حین تخلیه مواد مذاب از کوره به داخل پاتیل و جهت تولید و فرآوری مواد معدنی کاربرد دارد.

از سایر کاربرد های این ماده می‌توان به تولید فروسیلیکو منگنز و فروسیلیکو منیزیم، صنایع سرب و روی، تولید چدن داکتیل به عنوان نشکن ساز و … اشاره کرد.

بیشترین میزان تولید این ماده در دنیا در نروژ میباشد. Ferrosilice در این نیز کاربرد و تولید گسترده ای دارد. با توجه به حیاتی بودن کاربرد فروسیلیس در صنایع مختلف، کمبود آن موجب مشکلات فراوانی میشود به همین دلیل واحد های فراوانی در نقاط مختلف کشور مشغول تولید Ferrosilice در انواع گوناگون میباشند تا صنایع کمبودی در زمینه این ماده نداشته باشند.برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان شرکت مهندسی بازرگانی پرومت این ماده ی حیاتی را با بهترین کیفیت تهیه کنید.